Till toppen av sidan
Nav

Byggd för Nordiska förhållanden

Från fabrik tillverkad för vårt klimat. Allt ifrån kretskort till isolering av rör är tillverkat för våra krav.

nordenanpassad 2

Tillverkning av värmepumpar speciellt utvecklade och tesade för vårt kalla nordiska klimat ÄR av betydelse!

De allra flesta luftvärmepumpar är från början utvecklade som luftkonditioneringsaggregat för varma länder. Mitsubishi Electric luftvärmepumpar i Norden är däremot utvecklade, konstruerade och byggda för att klara det stränga nordiska klimatet.

Mitsubishi Electric Scandinavia lägger ner mycket tid och arbete på att utveckla värmepumpar för det nordiska klimatet. Tillsammans med villaägare runt om i Sverige, där de fått installera och testa värmepumpens drift, har de tagit fram värmepumpar som är helt utvecklad för vårt stränga klimat och säsongsvariationer.

De ställer krav på sina fabriker i Japan, Thailand och Skottland att se till att leverera oss en hållbar, effektiv och energisnål värmepump för just vårt klimat. Utomhusdelen är från fabrik utrustad med en speciell värmeslinga som ser till att is, snö och kondensvatten försvinner. Kretskortet är programmerat för just våra årstider och variationer i väder och temperatur. Dessutom är värmepumpen testad och garanterad värmedrift ner till -25°C, medan en icke nordenanpassad värmepump bara garanteras ner till -10°C.

Andra Mitsubishi Electric kontor i Europa använder sig inte av dessa anpassade värmepumpar, utan har sina egna modeller lämpade just för deras klimat. De olika värmepumpsmodeller är inte tänkta att användas på varandras områden. Våra värmepumpar utvecklade för Norden rekommenderas däremot i områden med liknande klimat, såsom Ryssland och Alperna.

e-klok presenterar: Mitsubishi Electric Kirigamine FH - Ett testvinnande kraftpaket

Kontakta oss gärna